zondag 29 sept. 16:00u. Eurasia Strijkkwartet

Entree € 10,00

Het Eurasiakwartet is een goede bekende van Chrisjteijn en we zijn vereerd dat ze deze zondag weer bij ons op komen optreden. Asia Czaj (eerste viool)
Egle Kaunietyte (tweede viool) Ekaterina Degtiareva (altviool) en Stanislav Degtyarev (cello)
 
Citaat 2017 André Fraats: “Het concert door het Eurasia Quartet was een belevenis. De begeleider van het kwartet, de heer Hautvast, noemde de kapel van het Ursulinenconvent een toplocatie. Waarvan akte! De vele bezoekers beleefden een grandioos concert met een unieke vertolking van het 8e strijkkwartet van Sjostakovitsj.
Terechte trots dus, dat ze er weer zijn en met werken van componisten als: Samuel Barber, Dmitri Shostakovich en Alexander Borodin belooft het een boeiende middag te worden.
 
De fundamenten van het Eurasia Quartet zijn gelegen in de Russische strijkerstraditie. Het strijkkwartet is opgericht in Maastricht in 2013 en leent zijn naam aan de afkomst / roots van de vier musici; elk van hen heeft een band met Rusland, een land dat Europa en Azië verbindt. De leden van het kwartet hebben elk prijzen gewonnen op verscheidene internationale concoursen, zowel als solist en als lid van verschillende ensembles. Het kwartet wil zich onderscheiden met een een professionele aanpak en een sterke muzikale persoonlijkheid. Hun repertoire is zeer gevarieerd, met muziek uit verschillende stijlen en genres. Tegelijkertijd willen de musici zichzelf continu verbeteren en de grenzen opzoeken van het repertoire en de uitvoeringsmogelijkheden van het kamermuziekensemble. Hierin worden ze bijgestaan en gecoached door Henk Guittart, voormalig lid van het Schönberg Quartet. Het Eurasia Quartet verzorgt regelmatig optredens in Maastricht en op andere locaties in Nederland, België en Duitsland. In januari 2015 won het kwartet bij de Storioni wedstrijd voor kamermuziekensembles masterclasses met de leden van het gerenommeerde Storioni Trio, en in 2016 ontvingen zij de Henriëtte Hustinxprijs als meest veelbelovende ensemble van het Conservatorium Maastricht.

Plaats:
Ursulinenconvent
Website kunstenaar(s):
Eurasiaquartet