27 en 28 juni 2020: BEELDENDE TUINEN

11:00-18:00u

BEELDENDE TUINEN
 
Zaterdag 27 en zondag 28 juni 2020
Gratis toegang
 
Ook in het jubileumjaar 2020 zal weer een keur van beeldende kunstenaars  exposeren in het historische centrum van Eijsden. Het betreft installaties en sculpturen in hout, steen, brons en andere metalen, glas, keramiek en kunsthars. 
Bij gelegenheid van het tienjarig bestaan van de stichting werd in 2015 besloten letterlijk naar buiten te treden met de activiteiten van Chrisjteijn. Voor de beeldende kunst hield dit in dat op een tiental locaties in de historische kern van Eijsden tuinen werden opengesteld. In iedere tuin was er een expositie van een bij elkaar passend kunstenaarsduo. Deze formule, onder de naam Beeldende Tuinen, wekte dat jaar de nieuwsgierigheid van zowel veel Eijsdenaren als bezoekers van buiten de gemeente. Het bezoek aan de tuinen werd vaak gecombineerd met een pauze op een langs de route gelegen terras in het mooie beschermde dorpsgezicht van Eijsden. 
Dankzij de bereidwillige medewerking van de tuineigenaren kon deze formule met een paar kleine aanpassingen in 2017 herhaald worden.  Mede vanwege de verschuiving naar het voorjaar, waarin de tuinen op hun mooist zijn, werd de tweede editie een nog groter succes, zoals bleek uit de tevredenheid van exposanten en publiek.
 
In de weken voorafgaand aan de expositie zal de route worden gepubliceerd en verspreid. De kunstroute is gratis toegankelijk op zaterdag 27 juni 2020 en zondag 28 juni 2020. Op beide dagen zullen alle kunstenaars van 11.00 tot 18.00 uur aanwezig zijn in de tuinen waar hun werk wordt geëxposeerd.
 
Met dank aan Joop van Schie en Jos Solberg voor hun adviezen en tomeloze inzet.
 

Plaats:
Ursulinenconvent