26 april 2020: Wonne der Wehmut UITGESTELD

16:00u. Entree € 10,-

WONNE DER WEHMUT
Zondag 26 april 2020
Aanvang 16.00 uur
Entree €10,-
 
"Wonne der Wehmut"  is niet alleen de titel van een lied van Ludwig van Beethoven dat door Vincent Kusters, bariton en Charlie Bo Meijering, piano uitgevoerd zal worden. In alle liederen van dit voorjaarsrecital staat de weemoed centraal.
 
Na zijn afstuderen aan het conservatorium van Amsterdam won Vincent tot tweemaal toe de Vocallis Liedprijs. In 2017 als zanger en in 2018 als pianist. In dat laatste jaar werd hij ook als zanger toegelaten tot de solistengroep van de Vereniging Vrienden van het Lied. Tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist van 2018 volgde hij een mastercourse bij Elly Ameling en Julius Drake. Daar ontstond ook de samenwerking met pianist Charlie Bo Meijering met wie hij inmiddels een duo vormt. Momenteel worden zij samen gecoacht door Meinard Kraak. 
Charlie Bo Meijering is pianist en beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn piano-opleiding aan het Utrechts conservatorium en rondde zijn Masterstudie af in 2013 bij Sebastián Colombo en Henry Kelder. Voor de concertserie "Music, Imagination and the Brain"  van Erik Scherder en Katia Veekmans maakte hij tekeningen die werden geprojecteerd tijdens de uitvoering.
In 2019 won Vincent Kusters samen met Charlie Bo Meijering de ‘Prijs van de Vrienden van het IVC’ tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Vincent geeft samen met Charlie Bo Meijering regelmatig liedrecitals en is te horen in concerten met verscheidene musici. 
We kennen Vincent al van een concert dat hij vorig jaar samen met Cantori la Vera bij ons gaf. Hij zong toen een paar solostukken die ons naar meer deden verlangen en zie hier… een heel middagprogramma!
 
www.facebook.com/vincent.kusters
www.charliebomeijering.com

Plaats:
Ursulinenconvent