7 november 2021: Alice Hendriks, piano en Liesbeth Hendrix, viool

Hendriks en Hendrix

7 november 2021

Aanvang: 16.00 uur  

Entree: €10,-

 

Alice Hendriks, piano en Liesbeth Hendrix, viool traden zo’n 15 jaar geleden al op tijdens een van de eerste concerten van Chrisjteijn.

Alice Hendriks studeerde piano en orkestdirectie aan het conservatorium in Maastricht.
Zij was als begeleider verbonden aan de toneelacademie van Maastricht. Ook was zij werkzaam als repetitor bij de jaarlijkse masterclass voor operazangers “Acting For Singers”,van de Jekerstudio in Maastricht en van internationaal bekende solisten.

Van 2002 tot 2013 was zij dirigent van Symfonieorkest Avanti.

Momenteel is Alice Hendriks als dirigent verbonden aan het vocaal ensemble Cantori La Vera en de Oratorium Vereniging Sittard. Met dit koor, solisten en het Limburgs Symfonie Orkest voerde zij vele grote koorwerken uit.

In 2010 was zij de drijvende kracht achter de Limburgse première van het Stabat Mater van Karl Jenkins in de Sittardse Stadsschouwburg, samen met het Limburgs Symfonieorkest en een Iraans ensemble.

Liesbeth Hendrix begon haar vioolstudie aan het conservatorium in Maastricht bij Andrei Serban. Vervolgens studeerde ze bij Dirk Verelst. Na het behalen van de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus studeerde zij kamermuziek aan het conservatorium in Antwerpen en Maastricht en sloot ook deze studie met succes af. Ze nam deel aan verschillende “masterclasses”bij o.a. Philippe Hirschhorn en Herman Krebbers, Yuri Korchinsky, Henry Raudales en Yuzuko Horigome.

Naast haar privépraktijk in Venlo-Blerick geeft ze vioolles bij het RICK in Weert en het CMD in Valkenswaard. Eveneens werkte zij als viooldocente bij Dé Muziekschool Deurne.

Liesbeth Hendrix speelde in kamermuziek ensembles van verschillende samenstelling waaronder het Francesco strijkkwartet en het akoestisch kwartet Melaquarta.

Liesbeth Hendrix en Alice Hendriks werkten al vele malen samen in uiteenlopende producties en projecten. Hun gemeenschappelijke passie voor de kamermuziek heeft hen doen besluiten wederom te gaan samenwerken aan het repertoire voor viool en piano. Deze middag staan hiervan werken van Bach, Brahms en Tartini, sonates van Beethoven en composities van Ryelandt, Williams en Pärt op het programma.

Plaats:
Ursulinenconvent
Website kunstenaar(s):
Website kunstenaar(s)