28 november 2021: Mosa Saxofoonkwartet speelt “Back to the roots”

16:00

Mosa Saxofoonkwartet met “Back to the roots”

28 november 2021

Aanvang: 16.00 uur  

Entree: €10,-

 

Mosa Saxofoonkwartet

Roy Hovens, Jos Dobbelstein, Jean-Pierre Cnoops en Richard Albers gaan letterlijk en figuurlijk terug naar hun eigen roots in het Zuiden van Nederland. Op het programma staan werken van Belgisch- en Nederlands-Limburgse componisten. Ook spelen zij vroeg werk van Savari voor saxofoonkwartet, origineel gepubliceerd door Adolphe Sax in 1861.

De Limburgse heren van het Mosa Saxofoonkwartet en de in Dinant geboren Adolphe Sax; een ontmoeting in het stroomgebied van de Maas. Het lijkt toeval. Sax, uitvinder van de saxofoon en de leden van het ensemble verwijzen naar deze levensader. In 1853, zeven jaar na de uitvinding van de saxofoon, brengt Adolphe Sax zijn saxhoorns persoonlijk naar de Koninklijke Militaire kapel te Den Haag. Precies 150 jaar later wordt het Mosa Saxofoonkwartet opgericht door leden van dit orkest. Een nieuwe ontmoeting.

De vier zijn oude bekenden van Chrisjteijn en wegens groot succes destijds hebben wij hen weer voor een optreden benaderd. De saxofonisten volgden hun opleiding volgden zij aan de conservatoria van Den Haag, Maastricht, Enschede en Amsterdam. Roy Hovens, Jos Dobbelstein, Jean-Pierre Cnoops en Richard Albers zijn allen muzikantenmet een grote staat van dienst. Zij ontvingen vele prijzen en onderscheidingen, variërend van het predicaat Cum Laude tot prijzen als de Hustinxprijs of de Vriendenkrans van Het Koninklijk Concertgebouw en het Concertgebouworkest.

Het Mosa Saxofoonkwartet onderscheidt zich door originele programmering en samenwerking met solisten, ensembles en andere kunstdisciplines. Zo werkten zij afgelopen jaren samen met onder andere sopraan Fenna Ograjensek, bas-bariton Hubert Claessens, pianiste Jet Janssen en kamerkoor Studium Chorale. Naast oorspronkelijk repertoire voor saxofoonkwartet speelt het Mosa Saxofoonkwartet bewerkingen, veelal van eigen hand. Daarbij put het inspiratie uit de enorme hoeveelheid muziek die in de voorbije eeuwen is geschreven. Kom en geniet van het spel van deze saxofoonmeesters!

Plaats:
Ursulinenconvent
Website kunstenaar(s):
Website kunstenaar(s)