3 oktober 2021: Entführe mich leicht in geträumte Lande

16:00

Entführe mich leicht in geträumte Lande

3 oktober 2021

Aanvang: 16.00 uur

Entree: €10,-

 

Vincent Kusters, bariton en Charlie Bo Meijering, piano vertolken werken van o.a. Robert Schumann, Franz Schubert, Gabriel Fauré en Hans Leenders.

We kennen Vincent al van een concert dat hij eerder bij ons gaf samen met Cantori la Vera. Hij zong toen een paar solostukken die ons naar meer deden verlangen en zie hier… een heel middagprogramma!

Na zijn afstuderen aan het conservatorium van Maastricht won Vincent tot tweemaal toe de Vocallis Liedprijs: in 2017 als zanger en in 2018 als pianist. In dat laatste jaar werd hij toegelaten tot de solistengroep van de Vereniging Vrienden van het Lied. Tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist van 2018 volgde hij een mastercourse bij Elly Ameling en Julius Drake. Daar ontstond de samenwerking met pianist Charlie Bo Meijering met wie hij inmiddels een duo vormt. Momenteel worden zij samen gecoacht door Meinard Kraak. 

Vincent Kusters is dit jaar o.a. te horen in de rol van Peter in ‘Magelone & Peter’ op muziek uit ‘Die Schöne Magelone’ van Johannes Brahms (Nederlandse Reisopera, 2020/2021). Daarnaast zal hij onder meer te horen zijn tijdens ‘De Dag van het Lied’, Internationaal Liedfestival Zeist (oktober 2021) en in oratoriumuitvoeringen, waaronder ‘Alzheimer’ (Productiehuis Valkenburg, september 2021) en in ‘Requiem’ van Gabriel Fauré (Studium Chorale, november 2021).

Charlie Bo Meijering is pianist en beeldend kunstenaar. Hij volgde zijn piano-opleiding aan het Utrechts conservatorium en behaalde zijn Master in 2013 bij Sebastián Colombo en Henry Kelder. Voor de concertserie "Music, Imagination and the Brain" van Erik Scherder en Katia Veekmans maakte hij tekeningen die werden geprojecteerd tijdens de uitvoering.

In 2019 won Vincent Kusters samen met Charlie Bo Meijering de ‘Prijs van de Vrienden van het IVC’ tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Vincent geeft regelmatig samen met Charlie Bo Meijering liedrecitals.

Bezoek de websites van de kunstenaars: 

https://www.vincent-kusters.com/

https://www.charliebomeijering.com/

Plaats:
Ursulinenconvent