18 april 2022: Familievoorstelling ‘De kleine Prins’ door Blazersensemble Zuiderwind

Blazersensemble Zuiderwind speelt de familievoorstelling ‘De kleine Prins’

Datum: 18 april 2022

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €10,-

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FAMILIECONCERT


Vanaf 8 jaar (duur ca. 50 minuten)
 
Het moderne sprookje 'De Kleine Prins', in 1943 geschreven en prachtig zelf geïllustreerd door de auteur Antoine Sait-Exupéry, wordt over de hele wereld tot één van de klassiekers gerekend. Het boek spreekt zowel volwassenen als kinderen aan. Een verhaal zo magisch, dat vraagt om mooie muziek. Jean Lambrechtscomponeerde voor ‘De Kleine Prins’ een blaaskwintet en schonk het aan Blazersensemble Zuiderwind. Het verhaal wordt verteld door Maaike Rijks. De poppen zijn gemaakt door Sanne Puyk.
Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 op initiatief van Erik Somers. De leden zijn professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die tevens actief zijn in diverse orkesten en academies. De kern van het ensemble is het blaaskwintet. De samenstelling van het ensemble kan echter variëren. In ‘De kleine Prins’ is de bezetting fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.
De musici van Zuiderwind stellen zich ten doel een veelzijdig en uitdagend repertoire te spelen van kwaliteitsvolle muziek voor ieder publiek. Naast het spelen van klassieke composities richt Zuiderwind zich op het ontginnen van nieuw repertoire voor blazersensemble, waarbij samenwerking met andere kunstuitingen niet uit de weg wordt gegaan. Zuiderwind enthousiasmeert tevens jongeren met kunst- educatieprojecten.

Alvast een voorproefje? https://www.youtube.com/watch?v=WlwSi-YNcJw
 

  Maaike Rijks - Regie en Vertelster (1990, België) geeft sinds 2011 met veel enthousiasme Woordkunst en Drama-lessen aan de Stedelijke Academie voor Kunsten in Maaseik. Ze behaalde een bachelor Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding van de UCLL in Hasselt. In combinatie met het lesgeven is ze momenteel ook bezig met de opleiding ‘Regisseur en Docent’ aan de toneelacademie in Maastricht. Op regelmatige basis verzorgt ze de presentatie bij muzikale of andere uitvoeringen. In haar vrije tijd schrijft ze theaterteksten, gedichten en liedjesteksten.Website kunstenaar(s):
Zuiderwind