13 maart 2022: Limburgse Koorschool: de top-jeugdkoren Cantarella en Koko

Datum: 13 maart 2022

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €10,-

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De Limburgse Koorschool werd in 1981 opgericht om kinderen op te leiden in koorzang en het plezier van zingen te laten beleven. Kinderen in de leeftijden van de basisschool en de middelbare school komen sinds die tijd vanuit diverse plaatsen in Limburg naar Beek om met elkaar te zingen. Er is een kinder- en een jeugdkoor. Zij zingen onder de naam Cantarella. In 2014 is een tweede tak ontstaan in Maastricht, genaamd Kokoz, waarbij de OZ een verwijzing is naar samenwerkingspartner Opera Zuid.
Cantarella en Kokoz vormen samen de Limburgse Koorschool. Het doel van een koorschool is dat de kinderen er iets leren. Deels gaat dat methodisch: er wordt aan de hand van liedjes geleerd wat bijvoorbeeld maat en ritme is. En deels gaat dat door (voor de leeftijd) uitdagend repertoire te zingen en aan koorklank te werken. Dit alles vanuit een benadering die is gebaseerd op de Hongaarse componist Kodály, die veel voor muziekonderwijs heeft betekend. Er wordt ook geleerd door ervaring op te doen in optredens, festivals en concoursen, waar met regelmaat prijzen worden gewonnen. Vooral speciaal zijn de tournees die van tijd tot tijd plaats vinden. Zo zingen de kinderen voorjaar 2022 in A Midsummer Night’s Dream (Britten) van Opera Zuid in grote theaters door het hele land. Het repertoire van de koorschool is heel divers: beginnend met toegankelijke kinderliedjes die gaandeweg complexer en meerstemmiger worden en ook met regelmaat het klassiek genre betreffen.
 
De Limburgse Koorschool staat onder leiding van Claudia Franzen. Na het behalen van haar bachelor Docent Muziek aan het Conservatorium Maastricht, heeft zij de master ‘Music education according to the Kodály concept’ gevolgd in Den Haag. Het tweede jaar van deze opleiding heeft zij aan het Kodály Instituut in Hongarije volbracht, de plek waar deze filosofie haar roots vindt.
Het concertprogramma wordt nog bekend gemaakt.
Interesse om uw (klein)kind te laten meezingen? Maak gebruik van de 4 gratis proeflessen.

 

Website kunstenaar(s):
Limburgse Koorschool