25 en 26 juni 2022: Beeldende Tuinen! In de historische kern van Eijsden

Datum: 25/26 juni 2022

Plaats: historische dorpskern Eijsden (zie foto's onderaan)

Aanvang 25 juni

Entree: Gratis

De afgelopen twee jaar hebben de ‘Beeldende tuinen’, mede georganiseerd door stichting Chrisjteijn, helaas geen doorgang kunnen vinden door de pandemie. Hopelijk kunnen in 2022 weer een keur van beeldende kunstenaars komen exposeren in het historische centrum van Eijsden. Het betreft installaties en sculpturen in hout, steen, brons en andere metalen, glas, keramiek en kunsthars. 

Bij gelegenheid van het lustrum in 2015 werd besloten letterlijk naar buiten te treden met de activiteiten van Chrisjteijn. Voor de beeldende kunst hield dit in dat op een tiental locaties in de historische kern van Eijsden tuinen werden opengesteld. In iedere tuin was er een expositie van een bij elkaar passend kunstenaarsduo. Deze formule, onder de naam ‘Beeldende Tuinen’, wekte dat jaar de nieuwsgierigheid van zowel veel Eijsdenaren als bezoekers van buiten, die vaak het bezoek aan de tuinen combineerden met dat aan een van de aan de route gelegen terrassen en horecagelegenheden in het beschermd dorpsgezicht. 

Dankzij de bereidwillige medewerking van de tuineigenaren kon deze formule met een paar kleine aanpassingen in 2017 herhaald worden. Mede vanwege de verschuiving naar het voorjaar, waarin de tuinen op hun mooist waren, werd de tweede editie een nog groter succes dan de eerste, zoals bleek uit de tevredenheid van exposanten en publiek.
In deze derde editie, genaamd ‘Een nieuwe lente, een nieuw geluid’ zullen er op diverse plaatsen bijdragen van muzikanten en woordkunstenaars op kleine podia georganiseerd worden. Bij de muzikanten kan gedacht worden aan solisten en kleine ensembles, bijvoorbeeld afkomstig van dan de lokale muziekscholen en harmonieën. Zij zullen muziek ten gehore brengen, die is aangepast aan de speciale gelegenheid en omgeving. Bij het gesproken woord kan onder andere gedacht worden aan dichters, columnisten en rappers.

Bekijk hier de route en nadere informatie door op de foto's te klikken.