17 mei 2020: HET CHRISTINAKOOR ANDERS: AFGELAST

16:00u. Entree € 10,-

HET CHRISTINAKOOR ANDERS
Zondag 17 mei 2020
Aanvang 16.00 uur
Entree €10,-
 
D it wordt een combinatieconcert van het Christinakoor en de Vroenhofzengers. Het Christinakoor wil bij dit concert uit haar comfortzone treden en een divers programma brengen van oude en nieuwe muziek, van barok tot musical. Op het programma staan operakoren, evergreens, highlights uit musical en operette en moderne muziek.
De Vroenhofzengers zullen, in het kader van 75 jaar bevrijding, een eigen programma verzorgen met soldatenliederen, operakoren en volksmuziek met als overkoepelend thema ‘oorlog en vrede’. Het gaat hierbij om het alom bekende Slavenkoor uit Nabucco, het soldatenkoor uit Faust en een selectie uit Zigeunerliebe van Franz Lehar maar ook onbekende pareltjes als het oeroude stuk l’Armee over het ontroerende afscheid van een soldaat van zijn moeder.
Het Christinakoor vierde in 2019 haar 150 jarig bestaan en is daarmee als oudste Eijsdense muziekgezelschap,  zelfs ouder dan de beide harmonieorkesten. Het koor, dat bestaat uit ongeveer 45 mannen en vrouwen, luistert van oudsher de eucharistievieringen op met meerstemmige missen. Omdat Chrisjteijn hoort bij Sint Christina hoort het Sint Christinakoor bij Christeijn. De laatste keer dat dit koor bij Chrisjteijn een uitvoering heeft gegeven was in 2015 ter gelegenheid van het tweede lustrum. We zijn heel blij dat het ook in het jaar van het derde lustrum weer van de partij is. De mannelijke leden van het gemengde koor zijn tevens lid van de Vroenhofzengers. Dit mannenkoor heeft al gedurende meer dan 35 jaar een vaste plaats verworven in de Eijsdense muziekgemeenschap. Het repertoire is grotendeels werelds en zeer gevarieerd.
Zowel het Christinakoor als de Vroenhofzengers staan onder leiding van dirigent Edward Berden.
 

Plaats:
Ursulinenconvent
Website kunstenaar(s):
Website kunstenaar(s)