22 maart 2020: Met Mosa Saxofoonkwartet Back to the Roots! UITGESTELD! NIEUWE DATUM VOLGT

16:00u. Entree € 10,-

Met Mosa Saxofoonkwartet BACK TO THE ROOTS!
Zondag 22 maart 2020
Aanvang 16.00 uur
Entree €10,-
 
Deze zondag gaat het Mosa Saxofoonkwartet letterlijk en figuurlijk terug naar haar eigen roots in het Zuiden van Nederland. Naast werk van J.S. Bach spelen zij een programma van Limburgse componisten zoals Jean Lambrechts, Robert Heppener, Marcel Siebers en César Franck die in Luik werd geboren toen deze stad nog bij Nederland hoorde. Een ontmoeting in het stroomgebied van de Maas tussen de Limburgse mannen van het Mosa Saxofoonkwartet en de in Dinant geboren Adolphe Sax. Het lijkt toeval. In 1853, zeven jaar na de uitvinding van de saxofoon, brengt Adolphe Sax zijn saxhoorns persoonlijk naar de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag. Precies 150 jaar later wordt het Mosa Saxofoonkwartet opgericht door leden van dit orkest. Een nieuwe ontmoeting.
De vier saxofonisten zijn Roy Hovens, Jos Dobbelstein, Jean-Pierre Cnoops en Richard Alberts. Zij volgden hun opleidingen aan de conservatoria van Den Haag, Maastricht, Enschede en Amsterdam. Het zijn allen muzikanten met een grote staat van dienst. Zij ontvingen vele prijzen en onderscheidingen, variërend van de predicaten Cum Laude tot prijzen als de Hustinxprijs en de Vriendenkrans van Het Koninklijk Concertgebouw en het Concertgebouworkest.
Het Mosa Saxofoonkwartet onderscheidt zich door originele programmering en samenwerking met solisten, ensembles en andere kunstdisciplines. Zo werkten zij afgelopen jaren samen met onder andere mezzosopraan Fenna Ograjensek, bas-bariton Hubert Claessens, pianiste Jet Janssen en kamerkoor Studium Chorale. Naast oorspronkelijk repertoire voor saxofoonkwartet speelt het Mosa Saxofoonkwartet bewerkingen, veelal van eigen hand.
Kom en geniet van het spel van deze saxofoonmeesters!
 

Plaats:
Ursulinenconvent
Website kunstenaar(s):
Website kunstenaar(s)