2 februari 2020: Een middag met Enzo Kok

16:00u. Entree € 10,-

Een middag met Enzo Kok
Zondag 2 februari 2020
Aanvang 16.00 uur
Entree €10,-
 
 
Wie afgelopen september het bevrijdingsconcert van de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile in de tuinen van Kasteel Eijsden bezocht heeft, kent sindsdien ook Enzo Kok. Dit concert was een eerbetoon aan alle gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Met het bekende vioolstuk uit Schindler’s List wist de toen 17-jarige Enzo Kok velen te ontroeren. 
Dit bijzondere en bijzonder jonge talent speelt al vanaf zijn zesde jaar viool. Als kind keek hij urenlang naar de dvd’s van André Rieu en luisterde hij naar de cd’s van violiste Janine Jansen. In 2018 won Enzo Kok de nationale finale van het Prinses Christina Concours en in 2019 deed hij mee aan de Orlando Masterclass waarbij hij ook de opening van het festival in het stadhuis van Kerkrade opluisterde. Enzo studeert momenteel aan het conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson. 
Wij zijn meer dan trots dat Enzo Kok op het eerste concert van onze jubileumreeks 15 jaar Chrisjteijn komt spelen. Ditmaal voert hij niet één stuk uit maar zal hij samen met de Franse pianiste Violaine Delplanque een heel programma verzorgen. Op dit moment treedt Violaine vooral op als pianiste bij  verschillende kamermuziekformaties, onder andere met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en van l’Orchestre de l’Opéra de Paris.  Het wordt ongetwijfeld een mooie middag met deze twee topmuzikanten. 
Laat u verrassen door Enzo Kok met zijn viool en Violaine Delplanque als begeleidster aan de piano!

Plaats:
Ursulinenconvent
Website kunstenaar(s):
Website kunstenaar(s)