5 maart 16:00 uur - MEESTERWERKEN VOOR CELLO EN PIANO - Gabriel Arias Luna, cello & Maki Miyashita, piano

Datum: 5 maart 2023

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cellist Gabriel Arias Luna en pianiste Maki Miyashita brengen een aantal meesterwerken voor cello en piano. Op de lessenaar staan onder meer Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, Kol Nidrei van Max Bruch en de Sonate voor cello en piano opus 40 van Dimitri Shostakovich.

Gabriel Arias Luna is geboren in België en kreeg zijn eerste cellolessen van zijn vader. In 1993 ging hij naar het Utrechtse conservatorium, waar hij in 2000 zijn diploma behaalde met grote onderscheiding. Hij is sinds 2001 aanvoerder en solocellist bij het LSO en vanaf 2013 bij de Philharmonie Zuidnederland. Zijn andere liefde c.q. specialisme betreft kamermuziek. Hij is regelmatig uitgenodigd op (inter)nationale kamermuziekfestivals, in Japan en Frankrijk. Sinds 2000 vormt hij een cello/pianoduo met zijn echtgenote Maki Miyashita.

Zij studeerde piano aan het Tokyo College of Music en daarna aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt piano en kamermuziek. Ze behaalde in 2003 haar diploma met hoge onderscheiding. Maki Miyashita nam deel aan internationale masterclasses en wedstrijden en won de eerste prijs van de DAADcompetitie: de Deutsche Akademische Austausch Dienst. Ze heeft lange tijd lesgegeven aan het Tokyo College of Music en geeft nu haar ervaringen door aan een jongere generatie. Haar muzikale activiteiten zijn gebaseerd op de slogan ‘Muziek is voor iedereen’.