23 april 16.00 uur - RONDOM RILKE - Kristina Bitenc, sopraan & Wilko Jordens, piano

Datum: 23 april 2023

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kristina Bitenc en Wilko Jordens brengen een gevarieerd liedprogramma met werken van ondermeer Alma Mahler, Samuel Barber, Claude Debussy, Leonard Bernstein en Frederico Mompou. De liedteksten zijn geschreven of geïnspireerd door de dichter Rainer Maria Rilke. Ook spelen ze een compositie van de hand van de pianist, Wilko Jordens.

De Sloveense sopraan Kristina Bitenc studeerde viool, maar ontdekte al jong haar echte passie: zingen. Ze haalde haar bachelor aan het Haagse Conservatorium en werd daarna geselecteerd voor de Dutch National Opera Academy, waar ze haar master in opera behaalde met onderscheiding. Ze zong rollen bij de Nederlandse Reisopera, Opera2day, Opéra National du Rhin, en Opera Zuid. In 2022 had ze daar veel succes als Titiana in Brittens A Midsummer Night’s Dream.

Wilko Jordens studeerde piano bij Thom Bollen en orkestdirectie bij David Porcelijn en Kenneth Montgomery. Ook volgde hij masterclasses liedbegeleiding. Hij is inmiddels al vele jaren actief als koorrepetitor bij operagezelschappen in binnen- en buitenland, waarbij hij bekend staat om zijn opmerkzaam volgen van dirigent en regisseur en om zijn gave het drama en de klank van een orkestpartituur op de piano te realiseren. Daarnaast componeert hij al zijn hele leven, maar sinds twee jaar is dat een bezigheid die steeds belangrijker wordt.