14 mei 16 uur - ENCORE ! - Franse chansons door Jacqueline ter Linden, zang & Rick Debie, piano

Datum: 14 mei 2023

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Franse chanson staat weer helemaal in de belangstelling, en dat is terecht, want de teksten en de muziek zijn vaak prachtig. Het duo Encore!, bestaande uit pianist Rick Debie en zangeres Jacqueline ter Linden brengt een geheel Frans programma met chansons uit de jaren 40, 50, 60 en 70 van o.a. Aznavour, Brel, Ferrat, Fugain en Piaf.

Rick Debie studeerde kerkorgel, piano en compositie aan het Maastrichts conservatorium. Hij was 16 jaar dirigent van de Maastrichtse Operette Vereniging, 40 jaar pianodocent aan de muziekschool in Maastricht en is als organist verbonden aan de kerk van Sint-Pieter Beneden. Zijn oeuvre omvat zowel koor- als orkestwerken en composities voor cello, viool en piano. Hij is lid van de Maastrichtse Componisten, die in het najaar 2022 een plaquette voor hem onthulden

Jacqueline ter Linden studeerde klassiek zang aan het Maastrichts conservatorium en zong tijdens haar opleiding bij Studium Chorale en in het koor van Opera Zuid. Daarna koos zij voor de lichte muziek en vormde duo Sans Soucis met accordeonist Dominique Paats en maakte deel uit van a capella kwartet Les Femmes. Sinds eind 2021 vormen Rick en Jacqueline een muzikaal duo.