17 september 16.00 uur - INGER SPEELT 'HET IS TIJD' - Nostalgisch cabaret met veel muziek door Inger van Eldik en ensemble

Datum: 17 september 2023

Plaats: Ursulinenconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Chrisjteijn opent het najaarsseizoen in de Kapel van het Ursulinenconvent met een muzikale cabaretvoorstelling.

Inger wilde altijd het theater in, maar het was er nooit van gekomen. Hoewel haar studieadvies de theaterkant op wees na de middelbare school, werd dit niet opgevolgd. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en Inger volgde toch op latere leeftijd haar hart en nam toneellessen. Uiteindelijk trok ze de stoute schoenen aan en begon ze te schrijven aan liedjes en teksten en maakte zo haar eerste solotheatershow; 'Het is tijd'. De voorstelling bestaat uit sketches, liedjes, verhalen en veel interactie met publiek. Het programma bevat behalve zelfgeschreven teksten en muziek ook liedjes van onder andere Toon Hermans.

Inger speelt in het stuk zichzelf. Hoewel haar moeder nooit echt een theatercarrière aanmoedigde, vormt zij wel een centrale figuur in de voorstelling; zo is er een liedje over haar dementie en komt ook de belangrijkste levensles die Inger heeft geleerd van haar moeder naar voren: "Mijn moeder zei als ik dacht me te gaan ergeren: Ingertje, nicht ärgern, blos wundern!" Die luchtigheid en verwondering wil de theatermaakster graag ook overbrengen aan het publiek. .

Voor ons speelt Inger samen met haar begeleidingsensemble bestaande uit Ben Perry, arrangementen en piano, Frans van Vliet, accordeon, Rauf Berman, viool en Margarita Murtuzalieva, altviool. Marij Perry deed de regie.

Actrice Willeke van Ammelrooy schreef naar aanleiding van ‘Het is tijd’: “Een monoloog van Inger maakt nieuwsgierig; wat een heerlijke middag werd dat, vol met humor en liefde: de warme kijk van Inger op het leven. MERCI MADAM!”

Zo’n aanbeveling maakt toch nieuwsgierig….