22 oktober 16.00 uur - REVEAL EN DE STILTE - Quirine Melssen, piano en zang & Martín Álvarez, cello. - Concert in samenwerking met Festival Vocallis

Datum: 22 oktober 2023

Plaats: Ursulinenconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €15,00; Jongeren en Studenten €10,00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het thema van het Internationaal Muziekfestival Vocallis is dit jaar ‘Stilte’. Bij REVEAL komen twee werelden bij elkaar: de klassieke en de lichte muziek. Bij dit intieme concert begeleidt zangeres Quirine Melssen zichzelf op de piano. Martín Álvarez speelt cello.

‘Reveal’ is de titelsong van het album dat Quirine Melssen uitbracht tijdens de COVID-pandemie. De liederen die zij in dit programma zingt laten ons een reis maken door verschillende emoties en gedachten. Zij onthullen wat verborgen ligt en geven expressie aan gevoelens en situaties waarmee iedereen in zijn leven te maken heeft. De liederen zijn bedoeld om verbinding met jezelf en elkaar te maken. Bij de speciale uitvoering in Eijsden gebruiken we de stilte na elk lied om te reflecteren op ons zelf aan de hand van het thema of de vraag die Quirine heeft neergelegd en gaan we beleven wat de stilte ons onthult.

Quirine Melssen studeerde klassieke zang aan het Conservatorium Utrecht en zat ook een jaar op de toneelschool Eindhoven. Ze was ook al eerder te beluisteren in Eijsden met haar vorige voorstelling ‘Vannacht naar Dag ’in het kader van 75 jaar vrijheid. Martín Álvarez studeerde cello aan het Conservatorio di Castilla dy Leon en aan het Haags Conservatorium. Hij werkt als cellodocent en docent Spaans en is lid van het Loksias Quartet.