3 maart 14:00u - Famous last words: Kaat Schraepen, altviool en David Voncken, piano

Datum: 3 maart 2024

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 14.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op: afwijkende aanvangstijd!

 

Famous last words: Kaat Schraepen, altviool en David Voncken, piano

Het geluid van een altviool is warm en diep, en is misschien wel mooier dan dat van een ‘gewone’ viool. Toch hoor je de altviool niet zo vaak solo en dat is jammer, want het is een prachtig instrument. Op zondag 12 maart kunt u er bij het eerste concert uit de voorjaarsreeks van Chrisjteijn van genieten.

In het programma van altvioliste Kaat Schrapen en pianist David Voncken staan werken centraal die de componisten Schumann, Brahms en Bizet aan het eind van hun leven hebben gecomponeerd: een memento mori. Welke verhalen weerklinken in iemands laatste adem? Wat betekent muziek voor het leven? Wat is het om te leven voor de muziek? Welke ervaringen hebben hun stempel gedrukt op hun composities? Worden in hun laatste werken hun meest pure emoties onthuld?

Het belooft een programma te worden waarin de muziek van een leven weerklinkt, een terugblikkend verhaal vol emotie en inzichten. Kaat en David zullen de vertellers zijn die ons gidsen. Zij vormen sinds 2018 een duo.

De Belgische altvioliste Kaat Schraepen (2000) voelde zich meteen aangesproken toen ze de warme en diepe klank van de altviool hoorde. Ze behaalde haar bachelor altviool aan het Conservatorium van Maastricht en haar master aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Momenteel vervolgt ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Als prijswinnaar van verschillende nationale en internationale competities wordt ze gezien als een van de beste altviolisten van haar generatie. Ze wordt geprezen voor haar oprechte interpretaties, haar rijke palet aan klankkleuren en haar grote expressiviteit.

https://kaat-schraepen.com/biography/

De in Margraten geboren David Voncken (1997) begon op 10-jarige leeftijd met pianolessen bij Peter Caelen. Hij trad al jong op en won verschillende prijzen op het Prinses Christina Concours voor jonge musici. Hij studeerde aan de conservatoria van Saarbrücken en Dresden, waarbij hij zich ook ging toeleggen op het componeren en improviseren. In 2023 voltooide hij zijn Master of Music in Lübeck en begon aansluitend daar een nieuwe studie Muziektheorie.

Met zijn eerste docent Peter Caelen werkt Voncken nu samen als pianoduo.

https://www.davidvoncken.com/project/all-that-is-sacred