Over ons

 

De Stichting Chrisjteijn organiseert culturele evenementen in de Kapel Sterre der Zee van het Ursulinenconvent, in Eijsden.

Sinds de start van ons bestaan in 2005 hebben wij een vaste bezoekerskring opgebouwd, mede door de hoge eisen die we stellen aan de uitvoerende musici en kunstenaars. De jeugd van onze gemeente bieden wij een podium o.a. door een gecombineerd concert van leerlingen en hun muziekdocenten. Ook stimuleren wij het plaatselijke poppodium SPEM en jeugdige muzikanten van de Eijsdense harmonieën. Naast onze eigen reguliere concerten, werken wij samen met het Orlando Festival en Internationaal Festival Vocallis.

De beeldende kunsten hebben hun eigen plek in de activiteiten van Chrisjteijn verworven. Een groot aantal kunstenaars uit onze regio, maar ook bekende mensen van verder weg hebben bij ons succesvolle exposities gehouden.

 

 

 

 

Historie

KORTE GESCHIEDENIS  VAN DE STICHTING CHRISJTEIJN

De Stichting Chrisjteijn is in 2005 opgericht met als doel het organiseren van concerten en exposities in de Christinakerk te Eijsden, een Rijksmonument waarvan het oudste gedeelte dateert uit de veertiende eeuw. Het eerste concert vond plaats in het najaar van 2005. In de beginjaren waren er gemiddeld 6 concerten en 2 exposities per jaar.

Bij de viering van het 10 jarig bestaan in 2015 werd voor het eerst ook een buitenexpositie gehouden onder de naam ”Beeldende Tuinen”. In een twaalftal tuinen in de historische kern van het oude centrum exposeerden ruim 20 beeldhouwers. Vanwege het grote succes werd dit herhaald in 2017 en ook in 2022 zal er weer een buitenexpositie plaatsvinden.

Sinds 2016 worden de concerten en de exposities gehouden in de Kapel Sterre der Zee van het Ursulinenconvent, Breusterstraat 27 in Eijsden. Deze kapel biedt meer comfort en mogelijkheden voor het ontvangen van publiek dan de Christinakerk, terwijl de akoestische kwaliteiten zeker niet onderdoen voor die van de oude locatie. Sindsdien is het aantal concerten uitgebreid, mede vanwege de structurele samenwerking met het Orlando Festival in augustus en het Vocallis Festival in november.

In de afgelopen jaren is de vaste bezoekerskring gegroeid, ook door de hoge eisen die gesteld worden aan de uitvoerende musici en kunstenaars. De jeugd van onze gemeente krijgt op gezette tijden een plaats in het programma tijdens een gecombineerd concert van leerlingen van muziekdocenten, het plaatselijke poppodium SPEM en jeugdige muzikanten van de Eijsdense harmonieën.

Wilt u een indruk krijgen van onze concerten en tentoonstellingen uit het verleden, klikt u dan op ARCHIEF. Ook via onze facebook pagina krijgt u een goede indruk van onze activiteiten en vindt u naast informatie ook foto’s van de diverse evenementen die wij georganiseerd hebben .

 

Wij bedanken

  • Gemma Visser
  • Marius Stekelenburg
  • Els Roeffen
  • André Fraats
  • Alice Hendriks