7 april 16:00u - Zuidelijke klanken voor hobo en harp: Tanja van der Kooij, hobo en Marieke Schoenmakers, harp

Datum: 7 april 2024

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zuidelijke klanken voor hobo en harp: Tanja van der Kooij, hobo en Marieke Schoenmakers, harp

Hoboïste Tanja van der Kooij en harpiste Marieke Schoenmakers vormen al 20 jaar een geliefd duo, dat begon toen zij collega’s werden in het Limburgs Symphonie Orkest (nu Philzuid). In een afwisselend programma waarin hobo en harp prachtig samenklinken, spelen ze werken van onder meer Debussy, Piazolla, Bochsa en Ibert.

Tanja van der Kooij (1975) kreeg haar eerste hobolessen op 9-jarige leeftijd op de Biltse Muziekschool. Ze volgde haar VWO-opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag in de Jong-Talentklas en vervolgde haar conservatoriumopleiding in Amsterdam, waar ze haar studie met een 10 met onderscheiding afsloot. Haar solistendiploma haalde ze daarna in Karlsruhe.

Tanja won eerste prijzen op verschillende nationale en internationale concoursen en speelde in het Nationaal Jeugdorkest, het Gustav Mahler Jugendorchester en het European Union Youth Orchetra. Van 1997 tot 2017 speelde ze bij het Limburgs Symphonie Orkest/ Philharmonie ZuidNederland/Philzuid.

Sinds 2015 is Tanja eigenaresse van yogastudio Aruna te Maastricht. Naast het geven van yogalessen en het runnen van de studio geeft ze nog veel concerten als freelance musicus.

Marieke Schoenmakers (1979) kreeg haar eerste harplessen op 8-jarige leeftijd op de muziekschool in Tilburg. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en behaalde haar diploma’s met onderscheiding. Ze speelde bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland en is sinds 2003 als eerste harpiste verbonden aan het Limburgs Symphonie Orkest/Philharmonie ZuidNederland/Philzuid. Marieke is daarnaast docent harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.