28 april 16:00u - Swingende jazz: The Torunski Brothers

Datum: 28 april 2024

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Swingende jazz: The Torunski Brothers

De vorige keer dat de Torunski Brothers bij Chrisjteijn optraden, stond de zaal op z’n kop. Dat zien we graag nog een keer!

Geformeerd in 2011 in Zwitserland vormen The Torunski Brothers een uniek duo van basklarinet en altsaxofoon. Ze brengen swingende jazz gebaseerd op bekende melodieën met een sensationeel eigen sound, waarin invloeden van rock, latin, fusion en pop te herkennen zijn. In 2012 wonnen ze de prestigieuze Hustinx-prijs en in 2014 verscheen hun album Moods, dat internationaal een succes werd.

Pjotr Torunski behaalde zijn diploma basklarinet aan het Conservatorium van Maastricht met het cijfer 10. Hij won verschillende internationale prijzen en geldt als een van de meest veelzijdige basklarinettisten van zijn generatie. Hij werkte met beroemde dirigenten als Krzystof Penderecki en Larry Livingstone en maakte verschillende cd’s.

Greg Torunski behaalde zijn bachelor saxofoon aan het Conservatorium van Maastricht en zijn master aan de Conservatoria van Keulen en New York, met de hoogste onderscheiding.

Hij won diverse prijzen, waaronder in 2018 de prijs voor de beste instrumentalist op het Jazz Festival van Avignon. Greg werkte met verschillende musici zoals Gino Vanelli, David Binney, Anouk, Marco Borsato en Guido’s Orchestra en is als docent verbonden aan het Conservatorium van Maastricht.

https://www.facebook.com/Torunski-Brothers-Funclub-407731582688433/