16 juni 16:00u - MSM QUARTET

Datum: 16 juni 2024

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klassieke kamermuziek: het MSM Strijkkwartet

Strijkkwartetmuziek stond mede dankzij de samenwerking met het helaas opgeheven Orlando-festival jaarlijks op de agenda van Chrisjteijn. We proberen die traditie toch een beetje in stand te houden, en zijn blij met de komst van het MSM Strijkwartet!

Dit strijkkwartet werd in 2016 opgericht door studenten van het Conservatorium van Maastricht. Het heeft een uniek internationaal karakter en bestaat uit muzikanten uit Rusland, België en Spanje. Ze kregen onder meer kwartetles van Sergei Pishugin (Glinka Quartet), Henk Guittart (Schönberg kwartet), Stefan Metz (Orlando kwartet) en Rainer Schmidt (Hagen Quartet). Sinds hun oprichting gaven ze al meer dan 200 concerten in binnen- en buitenland. Het kwartet heeft inmiddels een omvangrijk klassiek repertoire opgebouwd, waarbij ze steeds zoeken naar frisse en persoonlijke, maar ook authentiek verantwoorde uitvoeringen.

Bij Chrisjteijn staan werken van Schubert, Mendelssohn en Beethoven op de lessenaar.

Het MSM Strijkkwartet won in 2019 de Stadsgoud Competitie - georganiseerd door het Elisabeth Strouven Fonds - voor het beste idee voor community building door sociale en culturele evenementen. Deze prijs is gebruikt om de Maastrichtse Classical Chamber Music Series in de Janskerk te organiseren, die tot op de dag van vandaag loopt. In 2022 won het kwartet de 2de prijs van de Grand Prix du Public bij de Maastricht Awards of Music.
 
Het MSM kwartet bestaat uit de violisten Nikita Akulov, en Dimitri Astashka, altvioliste Júlia Ferrer en celliste Judit Diaz Alvarez.

https://www.msmquartet.com/