4 juni 16.00 uur - LICHTE KOORMUZIEK UIT EIJSDEN - Christinakoor & Vroenhofzangers o.l.v. Edward Berden

Datum: 4 juni 2023

Plaats: Ursulineconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zangkoor St. Christina en de Vroenhofzangers presenteren een programma van vooral muziek uit opera, operette en musicals.

Zangkoor St Christina bestaat al meer dan 150 jaar. Het koor heeft naast haar kerkelijke gezongen missen ook een werelds repertoire waaronder, musicals, Engelstalige liedjes en operettes. Binnen Eijsden en omstreken is het koor een begrip, diverse leden komen uit één familie. Het koor staat al meer dan tien jaar onder de bezielende leiding van Edward Berden. Als componist heeft hij diverse composities en arrangementen gemaakt voor dit koor.

De mannelijke leden van het gemengde koor zijn tevens lid van de Vroenhofzangers. Dit mannenkoor heeft zich al gedurende meer dan 35 jaar een vaste plaats verworven in de Eijsdense muziekgemeenschap. Het repertoire is grotendeels werelds en zeer gevarieerd. Ook de Vroenhofzangers staan onder leiding van dirigent Edward Berden. Hij studeerde hoorn, muziektheorie en directie aan het Maastrichtse conservatorium. Als dirigent en verteller leidde Berden schoolbezoeken van het educatie ensemble van het voormalig L.S.O. Voor die producties maakte hij zelf de arrangementen en verhalen. Als componist maakte Berden in de afgelopen jaren composities voor o.a. de Stem des Volks en Alles is Drama. In de afgelopen tijd is in diverse theaters in Limburg zijn kinderopera Koco in de wolkenuitgevoerd.