19 november 16:00 uur - JONG TALENTKLAS MAASTRICHTS CONSERVATORIUM

Datum: 19 november 2023

Plaats: Ursulinenconvent

Aanvang 16.00 uur

Entree: €12,50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We zijn als Chrisjteijn blij dat we soms aan het begin mogen staan van de carrière van enkele jonge musici.

Dit concert wordt gegeven door meerdere leerlingen uit de Jong Talentklas van het Conservatorium Maastricht. De Jong Talentklas is een (internationale) opleiding die zich richt op de verdere ontwikkeling van getalenteerde musici. Tot deze internationale opleiding worden alleen uitzonderlijk getalenteerde jonge musici toegelaten. Onder hen zijn regionale, nationale en internationale prijswinnaars.

Door deze jonge musici samen te brengen in één opleiding, worden zij extra gestimuleerd en ondersteund om hun talenten tot volle bloei te laten komen. Door een programma op maat kan voor iedere student het meest effectieve traject opgezet worden. De coaching gebeurt door ervaren docenten van het Conservatorium Maastricht, die hun rijke ervaring in de beroepspraktijk ten dienste stellen van de muzikale en persoonlijke ontwikkeling van deze jonge musici.

Deze jonge musici hebben een sterke passie, een groot talent én zijn bereid hiervoor hard te werken. De Jong Talentklas van het Conservatorium Maastricht omarmt en stimuleert hen om hun gaven tot volle bloei te laten komen. Dat gebeurt in groepslessen, individuele lessen, maar ook door het geven van concerten in binnen- en buitenland, zodat zij worden uitgedaagd om uit te groeien tot een professioneel musicus.

De Jong Talentklas heeft een nauwe samenwerking met docenten uit de regio en erbuiten. Deze samenwerking met muziekscholen, muziekverenigingen, privé docenten en concertzalen zorgt ervoor dat het Conservatorium Maastricht in hoge mate bij kan dragen aan de verdere culturele ontwikkeling van muziektalent in de regio.

 

Het programma wordt later nader bekend gemaakt op deze website.